Tanssi- ja akrobatia studio

Tarinoita studion taustalla osa 1. – Mistä johtaa juurensa studion nimi Poledance Piagrina

Tänään aloitamme Tarinoita studion taustalla sarjan. Tässä avataan enemmän sellaisia asioita, mitä moni varmasti miettii. Niistä ei vain tule studiolla aina puhuttua. Osa on tullut mukaan vasta myöhemmin, jolloin monet aiemmin tapahtuneet asiat saattavat jäädä pimentoon. Me olemme ihmisläheinen ja avoin studio, jossa kaikesta voi keskustella. Studiolla jokainen saa olla oma itsensä. Puhua iloista sekä murheista luottaen ettei kukaan tuomitse ja asiat pysyvät studion seinien sisäpuolella. Monelle studio on hetken hengähdys hektisestä arjesta. Moni sanookin että tätä voisi verrata terapiaan. Sellaistahan tanssi ja liikunta monelle on. Allekirjoittanut on opiskellut myös kurssin tanssiterapiaa tanssipedagogiikan opinnoissaan.

Huumoria meillä ei unohdeta, vaan koetamme viljellä sitä ettei kaikki ole aina niin vakavaa. Itse omaan aika roisin huumorin, jota on koulutettu nuoresta saakka hengailemalla ”veljien” kanssa. Toki myös perheessä on aina huumoria viljelty. Silti vakaviakin asioita on puhuttu hyvin avoimesti ettei ihan vitsiksi mennyt. Tietysti olen ikäni opiskellut taidealoja, lavasterakentamisesta, tanssin kautta teatteriopistoon asti. Näissä piireissä suodattimet on väljät. Toki kun taidetta tehdään, käsitellään jos jonkinmoisia aiheita elävästä elämästä. Osaltaan se on avartanut katsetta moniin asioihin antaen ymmärrystä. Moni ihmetteleekin miten pystyn olemaan kuitenkin työssäni ja ohjaajana hyvinkin asiallinen ja ymmärtäväinen erityisesti lasten kanssa. Vastaus on varmasti se kaksi puolta mitkä minussa on aina ollut. Reipas ja rempseä toimija sekä vastuullinen ja asiallinen kuuntelija/ajattelija.  Kaikista tärkeintä on että viihtyy ihmisten kanssa ja tulee toimeen heidän kanssaan. Kukaan meistä ei ole täydellinen eikä pidäkään olla. Muuten ei voisi koko ajan oppia uutta.

 

Ja sitten siihen nimeen….

Kerrotaanpa sitten tarina meidän nimen taustalla. Studio on alun perin saanut alkunsa 29.10.2015. Ensimmäiset tunnit alkoivat 13 oppilaan voimin Mobilian Tiemestaripiirin kabinetissa. Yrittäjäksi ryhtyminen alalle ei houkutellut, varsinkaan kun tunteja oli vain kaksi viikossa. Kulttuuriosuuskunta Terän projektina toimiminen oli se linkki, jonka kautta tunteja alettiin pyörittää. Tottakai piti keksiä Projektille nimi ja brändätä studio näyttämään yritykseltä. Esiintyjänä minulla oli myös paine keksiä itselleni taiteilijanimi. Olin aina ajatellut että omissa toimissa pitää näkyä nimeni jotenkin. Aloitimme pelkällä tankotanssilla, joten selvää oli että nimeen tulee sana tankotanssi. Olen sen verran kansainvälinen ja Amerikkaan kallellaan että totesin haluavani nimen englanniksi. Tein tietoisen kirjoitusvirheen (kerrankin kun muuten niitä tulee ihan vahingossa miljoonia) koska Pole Dance kirjoitetaan oikeasti erikseen. Nimessä halusin kirjoittaa ne yhteen ulkonäköseikkojen takia. Kts. Logo. (On itse suunniteltu mutta lopullisen piirtämisen teki ammattilainen. Kädessä tanssijalla on cowboyden työväline ruoska. Meillä kun voi myös harrastaa Western – lajeihin kuuluvaa whip crackingiä.)

Olen aina pitänyt erikoisista nimistä eikä Poledance Piia ollut kovin erikoinen omaan korvaan. Aloin etsiä muita vaihtoehtoja. Poistin nimestäni toisen i-kirjaimen alkaen miettiä loppupäätteitä siihen. Googlailin erilaisia yhdistelmiä ja nimiä. Niiden merkityksiä eri kielillä yms. Joista vääntelin lopulta tuon päätteen grina. Etsin sen merkityksiä eri kielillä, ettei sitä ollut käytössä kellään maailmalla. Jollain erikoisemmalla kielellä jota en enää muista, kääntäjä väitti grinan tarkoittavan intohimoa. Totesin että intohimo tähän lajiin ja sen yhdistäminen nimeen sopi mainiosti. Näin meistä tuli Poledance Piagrina ja minusta Piagrina. Alun perin oli muitakin väännelmiä mutta ne olivat käytössä tai liian lähellä joidenkin nimiä silloin. Vuosien saatossa näitä on sattanut tulla lisää etten enää tiedä ollaanko niin persoonallisia nimemme suhteen.

Myöhemmin kun toiminta ja lajit lisääntyivät aloimme käyttää Tanssi- ja akrobatia studio liitettä lopussa. Joskus kutsumme vain Studio Piagrina kun halutaan sanoa lyhyesti. Monesti olen miettinyt vertaillen muihin olisiko voinut olla myyvempi laittaa nimeen jotain liikuntaan, hyvinvointiin tai urheiluun liittyvää. Tämä kuitenkin personoi meidät juuri sellaiseksi mitä halusin studion olevan. Paikka missä jokainen saa toteuttaa omaa luovuttaan. Oli se sitten kilpaileminen lajien saralla, taiteellinen esiintyminen tai omaksi iloksi harrastaminen. Niinpä nimi on pysynyt tähän päivään asti. Amerikassakin minut tunnetaan nimellä Piagrina ja studio Poledance Piagrina nimellä, joten mitä sitä enää muuttamaan maailmallakin tunnettua nimeä. 🙂

 

 

Toiminta vanhoissa tiloissa Destian varikkoalueella, jossa usein näkyi liikennemerkkejä pisti ideoinnin toiselle asteelle. Niinpä meillä on myös oma liikennemerkki! Tämän idean taustalla on myös hieman kaksimielinen liikennemerkki – kuva, jonka joskus eräs ystäväni lähetti.

Siitä se ajatus sitten lähti toteutusasteelle.

Seuraavassa osassa kuulette mistä meidän värit musta ja oranssi juontaa juurensa! Mietin pitkään että tehtäisiinkö näistä myös YouTube- vlogi mutta säästetään ne tuonnemmaksi vielä! 😉

Tuossa tarinassa päästäänkin jo 15 vuotta taaksepäin.

 

 

Projektijohtaja / Esiintyjä / tanssinohjaaja

Piia