Tanssi- ja akrobatia studio

Seikkailu jatkuu

 

Maanantai 4.9.2017

Rogerin & Cherylin luona oli aivan mahtavat oltavat ja koska Las Vegas on kuivaa autiomaa aluetta mihin on rakennettu kaupunki niin kesän kuumilla keleillä lähes jokainen saattoi pulahtaa omaan uima-altaaseen viilentymään jossa vietinkin joka aamu 1-2 tuntia. Altaalal nautin aina Rogerin minulle aamulla tekemän smoothien ja söimme aamupalan aina noin 11-12 aikaan. Munia ja pekonia tottakai! 😉 Lämpötilat huitelivat edelleen 32-39 asteen välillä. Onneksi autoissa oli ilmastoinnit ja kaikissa rakennuksissa myös että sisällä saattoi kyllä tulla viileä. Autoissa oli sisäpuolella ikkunan suojia mitä parkissa vedettiin tuulilasin suojaksi ettei auto kuumentunut ihan niin paljoa sisältä.

Kyllä kelpaisi itsellekin tällainen takapihan maisema. Asuinalue oli siisti ja siellä oli tarkoin määritelty että jokaisen piti pitää piha ja ajotie sistinä ja autot piti parkkeerata talliin yms. Täytyy sanoa että teiden varsien ja pihojen huolto kyllä näkyi ja oli ilo kävellä alueella kun joka paikka ei rehottanut. Toki täällä kasvit tähän vuoden aikaan olivat muutenkin aika nihkeitä kasvamaan mutta joka viikko tälläkin takapihalla kävi allasmies ja puutarhuri tekemässä tietyt hommat ja osa tehtiin itse.

Tänään oli vapaapäivä muistaakseni koulujen alun tietyssä vaiheessa oli tällainen pidennetty viikonloppuvapaa joten maanantaina myös Cheryl oli kotona ja kävimme ostoksilla etsimässä minulle pitkää juhlamekkoa. Oli edelleen aika puhki Anthonyn kursseista ja kädet kipeänä joten lenkkeily ostarilla teki todella hyvää ja löysin kuin löysinkin mekonkin itselleni. Olimme jo 5 tuntia kierrelleet kunnes olimme lähdössä ja kävelemässä yhden kaupan wc- tiloihin ja siinä sitten olikin matkalla vielä yksi iltapuku osasto.

Illallista nautittiin aina viiden ja kuuden välillä. Olen kyllä saanut aivan loistavat ruuat koska Cheryl oli myös huikea kokki. Söin siis myös paljon kotitekoista ruokaa matkalla vaikka usein tuli otettua kuvia vain ravintolasta. Maanantai oli kunnon lepopäivä mitä treenaaja kyllä tarvitsee että kroppa ja aivot lepäävät ja prosessoivat oppeja. Veden juonti myös tuolla tuli ihan itsestään koska oli niin kuuma ja kaikki sanoivat että juon todella paljon vettä joka on hyvä. Ei uskoisi koska suomessa juon aivan liian vähän koko ajan yrityksistä huolimatta. Itselle tulee kuumassa tosi huono olo ja siksi veden säännöllinen juonti on minulle elinehto säilyä ilman pahoinvointia. En siis tarvitse edes auringonpistosta saadakseni kuumuudesta huonon olon. Oikein ihmettelin että aloin jopa tottua tähän keliin mutta ilmasto oli erilainen ja kuivempi kuin suomessa niin se teki paljon siedettävämpää paahtavasta kuumuudesta. Kiitos myös ilmastoinnille.

 

Tiistai 5.9

Tiistaina kävin aamulla 7.30 tunnin aamulenkillä Rogerin kanssa. Hän käveli noin tunnin lenkin kolme kertaa viikossa ja enne lenkkiä hän kävi pienen korttelikävelyn Oscar -kissan kanssa. Oscar ei suinkaan kävellyt hihnassa vaan hän matkusti eläimille tarkoitetuissa ”rattaissa” jotka olivat muuten aika yleisiä tuolla. Ihmiset ottivat esimerkiksi pienen koiran ostoksille mukaan tällaisissa. Nämä jakavat monen mielipiteitä ja suomessa tämä ei olisi ollenkaan normaalia mutta siellä sen oikeastaan ymmärsi ettei aina voi taluttaa ja kävelyttää kuumassa eläimiä ihan joka paikkaan ja alueet ovat hyvin erilaisia kuin meillä suomessa. Sitten lähdettiin aamupalalle Golf paikassa olevaan ravintolaan. Tämä sijaitsi alueella missä piti olla vähintään 55 vuotias ostaakseen talon sieltä. Hassua että meillä vanhukset muuttavat pieniin taloihin isoista omakotitaloista niin nämä talot olivat kyllä ihan kiitettävän kokoisia eläkeläisten taloja.

 

Roger näytti minulle matkalla erilaisia paikkoja ja kuljetti minut vierailemaan Pole Expon järjestäjän Fawnia Mondeyn studiolla katsastamassa vapaaehtoisten työskentelyä ja valmistelykiireitä. Kiire oli valtava ja studion ihmisillä ei ollut nöin ollen kauheasti aikaa jutella mutta katselimme hetken ympärillemme. Heillä oli kaksi salia joista toinen oli pihalla vastapäisessä rakennuksessa. Siellä täytettiin lahjakasseja jollaisen sain itsekin kun kävin torstaina lunastamassa Pole Expo rannekkeeni tapahtumaan joka oikeutti sisäänpääsyyn tapahtumaan.

Kävimme katsomassa myös Red Rocks Canyonin  joka oli mielettömän hieno paikka. Sinne ajettiin autolla ja kävimme välillä ottamassa kuvia punaisista vuorista ulkona pysähdyspaikoilla. Ajaessa alueelle maksettiin sisäänpääsy autolle eli autossa saattoi olla useampi ihminen mutta heidän ei tarvinnut maksaa erikseen. Paikka oli erittäin suosittu nähtävyys ja ei ihme. Ei moni uskoisi että tulee Vegasiin pelimaailmaan ja tasamaa alueelle jonka reunalla on oikeasti todella isot vuoret. Yksien vuorien päällä siellä on myös talvella laskettelukeskus ja lunta. Muutenhan Vegasin talvi on kylmimmillään sellaista meidän syksyä. Cheryl oli lähtenyt aamulla töihin mutta hän ilmoitti päivällä että on tulossa kotiin koska heidän toimistoissaan on ilmastointi rikki ja kun toimistossa on 30 astetta lämmintä niin eihän siellä voi työskennellä ja pomo oli lopulta päästänyt kotiin. Ihaninta oli ettäaamuisin Roger auttoi Cherylin töihin lähtö rutiineissa ja Roger myös aina kyseli minulta oliko kaikki hyvin ja tarvitsenko lisää vettä yms. erittäin kohteliaita ja ihania ihmisiä. MInulla on ollut onni tutustua aitoihin ihmisiin ja useimmiten he jäävät myös elämääsi kuten Roger Ja Cheryl jotka ovat jopa kesällä matkaamassa vastavierailulle Suomeen tänne Kangasalle.

Roger näytti minulle myös erilaisia paikkoja. Uransa hän oli tehnyt Hotelliketju Marriotissa ja työnsä takia myös muuttanut ja asunut ympäri maata Cherylin kanssa. Nyt viimeiset 20 vuotta olivat asuneet Vegasissa. Eläkkeelle jäätyään Rogerilla oli vielä muutamia hyviä työvuosia jäljellä joten viimeiset 5 vuotta hän myi alkoholia ravintoloihin. Hänen työpaikkansa oli iso alkoholi kauppa jonne myös teimme visiitin ja kyllä kuten  arvata saattoi se paikka vasta iso olikin ja valikoimaa joka lähtöön. He olivat aivan otettuja Suomen tuliaisistani ja sain myös vastalahjaksi tuomisia tänne.

 

Keskiviikko 6.9

Keskiviikkona Roger vei minut Hard Rock hotel & Casinolle uinnin ja aamupalan jälkeen. Pole expo alkaisi huomenna ja minun oli määrä olla tänään illalla vapaaehtoisten infossa mukana klo 18.00 sekä mennä katsomaan kauan odottamaani Magic Mike Liveä hotellin yhteydessä olevaan ravintolateatteriin.

Pääsin asettumaan aloilleni huoneeseen joka oli aivan huikea. Näkymät huoneesta oli suoraa sisäpihan altaille. Samalla yksi huolenaihe lisää oli syntynyt matkaani koska ensi viikolla oli tarkoitus matkustaa Pohjois-Carolinaan ja nyt uhkana oli että Hurrikaanit riepottelevat Floridan lisäksi myös muita sillä puolella maata olevia osavaltiota. Piti siis seurata tilannetta koko ajan miten käy ja miten omien lentojeni käy vai alanko vaihtamaan lentoja niin että en matkustakkaan sinne. Olin jo saanut Rogerilta ja Cheryliltä tiedon että olen tervetullut heidän luokseen jos luonnonvoimat eivät ole suotuisat matkustamiselle sille  puolelle maata.

Klo 18.00 olin Infossa jossa tapasimme iloisen ja energisen Fawnian sekä hänen tehokkaan taustatiiminsä jotka pitivät eri osa-alueista ja niissä työskentelevistä ihmisistä huolta. Saimme infon miten toimia workshoppien ovimiehinä johon tehtävään minutkin oli torstaina valjastettu. Ihana Lauren oli meidän tiimin johtaja ja hän teki aivan mielettömästi töitä tapahtuman aikana ja silti jaksoi keskustella meidän kaikkien kanssa. Lauren teki myös burleskia ja yhteys Suomeen löytyi koska hän oli työskennellyt kuuluisan Suomalaisen Burleskitaiteilija n LouLou D`vilin kanssa Amerikassa.  Samalla kun olimme infossa näimme miten näytteilleasettajien alue ja siellä oleva esiintymislava rakentuivat rakennustiimin toimesta. Ihaninta infossa oli että kaikki saivat tuntea itsensä tervetulleiksi koska Fawnia halusi kaikkien tästä porukasta kertovan nimensä, mistä on kotoisin, mitä tekee ja monesko kerta täällä tapahtumassa. Muutenkin tuli oikein mukava fiilis heti tapahtumasta ja siitä että meillä vapaaehtoisilla todella oli merkitys ja meitä arvostettiin.

 

Infon jälkeen kävelin hotellin aulaan ja sieltä katsomaan Magic Mike Liveä. Esitys oli aivan huikea ja suosittelen kyllä lämpimästi kaikille. Taitavia tanssijoita, ilma-akrobatiaa soittajia yms. Kyllä mielessäni jo kaavailin miten tämä saadaan toteutettua täällä meillä että kaikki ammattitaitoiset miestanssijat voivat ilmoittautua heti tänne suuntaan.