Tanssi- ja akrobatia studio

Tarinoita studion taustalla osa 2. – Studion värit ja miten siihen liittyy motocross ja enduro?

 

 

 

 

 

MUSTA JA ORANSSI?

Miksi juuri nämä värit valikoituivat studiolle? Mikä aikanaan jäi kaihertamaan niin että nyt studion värit ja edustusvaatteet on mustaa ja oranssia. Löytyy sieltä valkoistakin sekä vähän muutakin mutta useimmiten näitä kahta väriä jos itse saan päättää.

Ylojärvellä toimiva Waldogs on suunnitellut meidän legginssit toiveiden mukaan. www.waldogs.com

 

 

Race girls asu paikallinen Skills service – Tintti Mikkonen

 

Tämä on tarina naisesta joka on aina tykännyt tehdä asioita jotka poikkeavat valtavirta ajattelusta ja on hieman harvinaisempia juttuja mitä ihan kaikki muut varsinkaan tytöt tai naiset eivät ei tee. Ylipäätään jos laji on harvinaisempi Suomessa niin tottakai juuri se kiinnostaa että joutuu matkustamaan ja etsimään oppia ulkomailta välillä jopa useita haasteita kohdaten. Tämä ilmenee nykyäänkin n. kolmen vuoden välein kun keksin jotain uutta treenattavaa..

 

Palataan kuitenkin aluksi reilu 15 vuotta taaksepäin..

 

Ylä-asteella alkoi kiinnostaa koulun pihassa pyörivät mopot ja erityisesti crossipyörät. Mietin kuinka siistiä olis ajaa ihan oikeaa Motocrossia tai Enduroa mutta heti todettiin ettei meidän perheellä olisi varoja kustantaa kyseistä harrastusta. Jatkoin siis tanssin ja ratsastuksen parissa kuten monet muutkin tytöt. Ennenkö mopokortti oli taskussa sanoin vanhemmille että skootterilla en aja ikinä! Crossimopo on saatava. (Skootterilla en ole tähän päivään mennessä vielä koskaan ajanutkaan.) Asuimme paikassa missä julkiset ei liikkuneet kovin hyvin joten kulkupeliin hankittiin rahat. Helpottihan se myös vanhempien kuskaus rumbaa. Silloin mopoautot eivät vielä olleet muodissa vaan vasta tulossa. Itse olisin silti todennäköisesti valinnut kaksipyöräisen mieluummin kuin tuon mopoauton. Sanoin että kuoppaisilla teillä enduro mallinen pyörä on mukavampi. Olin aina ihaillut musta-oransseja KTM pyöriä (värilläkin on vähän väliä) mutta itselle tuli oranssi/musta/valkoinen Derbi Senda X-Race. Harvinaisempi näky oli kylällä crossimopolla ajeleva tyttö. Silloin ei tullut kuvia otettua kauheasti joten en nyt löytänyt kuvaa pyörästä.

 

 

Vanhalla studiolla tuoliakrobatiaa.

Kevarikorttiin siirryttäessä olin miettinyt että nyt pyörä vaihtuu kauan haaveilemaani KTM:n kevariin. Hinta oli kova muihin vaihtoehtoihin nähden mutta isä suostui liikkeeseen kanssani. Siellä hän käski testata istua yhtä pyörää ja kun jalat eivät tästä 163,5 cm varresta meinanneet yltää maahan oli vastaus heti selkeä ei. Silloin nielin pettyneenä selityksen pituudesta vaikka myyjä koetti sanoa että kyllähän näitä voi vähän säätää.. Sanottakoon että myöhemmin koin myös parin vuoden malli/missiuran aikana pientä syrjintää pituuteni tähden mutta näytinpä että kyllä voi saada Miss Seutulainen ja Miss Tampere 2009 – tittelit ilman että on 170 cm. Kuitenkaan tuo maailma ei minua sen enempää houkutellut vaan ura jäi näihin kisoihin..

Palataanpa siis siihen kevariin…

Lopulta sain uuden nelitahtisen Yamahan supermoton. Se kulki juuri ja juuri myötätuulella motarilla sataa eikä kiihtynyt toivomallani tavalla.. Sekös sapetti mutta pari vuotta sillä ajettiin kiitollisena. Olihan sentään menopeli jolla liikkua. Niille rahoille olisi ollut monta muutakin hyvää tarkoitusta joista vanhemmat luopuivat pyörän takia. Pyörä lähti nopeasti ajokortin hankkimisen myötä uuteen kotiin. Ajoin myös C – kortin kun isot autot kiinnosti ja siihen aikaan kortin sai vielä edullisesti lukion kautta. Tämä onkin jo toinen tarina joten palataan siihen toiste.

 

 

Kerran olin töissä Supercrossissa.

 

Ikuinen pyöräkuume kuitenkin jäi mutta opiskelijana ei voinut edes haaveilla pyörän hankinnasta.. Mietin että joskus sitten kun on vakityö ja säännölliset tulot.. Päädyimpä 18 -vuotiaana keikkatyölaiseksi automuseoon missä keikkailen edelleen mutta päätinpä sitten isona ruveta vielä ammatti-tanssijaksi ja perustaa tämän Poledance Piagrina nimisen Kulttuuriosuuskunnan kautta toimivan studion.. Se niistä vakitöistä ja tuloista.. 🙈 Se tanssija-akrobaatti haaveen toteuttaminen maksoi monta muuta unelmaa.. Tulot ei päätä huimaa, aina ei edes ole töitä mutta saapa tehdä sitä mistä tykkää. Vähän hullu tässä on oltava kun miettii työmäärää, työaikoja ja tulojen suhdetta.. Toki tulot on koostuneet myös muihin yrityksiin tehdyistä töistä..

Laajennuksen ja uusien tilojen myötä kuitenkin alkoi näyttää valoisalta ja keikkojakin oli tiedossa tosi kivasti tanssin sekä tulenpyörityksen saralla. Olin ollut talven myös muissa töissä.. Toivo omasta pyörästä oli lähempänä kuin koskaan.. Olihan sitä vanhan studion pihamaallakin tutustuttu naapuri yrityksen työntekijöihin, jotka harrastavat motocrossia. Kyselivät koska hankit pyörän ja alat ajamaan. No tulipa odotettu kevät ja tuli myös pirullinen korona, joka pyyhki kalenterin ohjaustunneista koko loppu keväältä omassa sekä ulkopuolisissa yrityksissä missä olin töissä, suurimman osan tunteja/leirejä myös kesältä, kaikki keikat syksyyn asti ja perui myös kaikki muihin yrityksiin tekemäni tanssin liittymättömät asiakaspalvelutyöt.. Päädyin jälleen joka keväiseen traditioon selaamaan pyöriä Motokeitaan ja KTM:n ajatellen että13 vuotta ilman pyörää ja kiitos koronan varmaan vielä seuraavat 13 vuotta lisää.. Senpä takia ette saa tänäkään keväänä kivaa kuvaa pyörän selässä polulla vaan tämän ralliauton renkaan päällä tasapainoilun yhden vuoden 2018 keikan jälkeen!

Rengas vanteineen on saatu aikanaan lahjoituksena vuonna 2016 Rallimuseon avajaisiin tehtyyn esitykseen.

Studion muki! Tankoilu aiheuttaa mustelmia!

 

Studion värien oranssin ja mustan takana on tämä kyseinen kaiherrus siitä etten saanut sitä musta-oranssia kotaria ja mahdollisuutta ajaa motocrossia. Mutta ikinä en luovuta! Jonain päivänä vielä ja silloin saatte sen päälläseisonta kuvan pyörän selässä sekä YouTube-video blogin pyörän kanssa kun opettelen ajamaan polulla! 😉

 

 

Sitä odotellessa joudutte tyytymään näihin muihin rengas aiheisiin toimintoihini! SkatePoleen ja Rengasakrobatiaan! 🙂

Super kevättä niille jotka pääsevät nauttimaan kaksipyöräisten huumasta tänäkin kesänä! Mä pyörin noilla rulliksilla tangon ympäri!

Studion shortsit ja muut college tuotteet valmistaa paikallinen Scala Collection. www.scalacollection.fi

 

Projektijohtaja / Esiintyjä / Tanssinohjaaja

Piia

@piagrina

@studiopiagrina

 

#tunnustaväriä #mustaajaoranssia #motocross #tankotanssi #kangasala #teampiagrina #wheelacrobatics #skatepole #rollingaround #kevät #covid-19 #tulishow #ledshow #artistimaksaa #whipcracking #ilmajooga #ilmaakrobatia #rakkaudestalajiin #rallimuseo