Tanssi- ja akrobatia studio

Workshopit

Laukkaa Kangasalle – Whip Cracking western Art workshop
Whipcracking Western Art -kurssi
ke 20.7. klo 16.30, Studio Piagrina, Aakkulantie 42.
Hinta 20 €
Whip cracking on mm. karjapaimennukseen pohjautuva Western Art -laji, jossa ruoskaa erilaisten näyttävien temppujen välineenä. Laji liittyy perinteisesti vahvasti lännenratsastukseen, mutta nykyisin sitä voi nähdä mm. sirkuksessa ja sitä harrastetaan usein ilman hevosta. Kurssilla tutustutaan lajin perusteisiin ja mitä pitää ottaa huomioon, jos harrastuksen haluaa aloittaa hevosen kanssa.
Ohjaajana toimii Piia Henttinen joka on tansija-akrobaatti esiintyvä taiteilija/ohjaaja sekä tottakai temppuillut myös eläinten kanssa useita vuosia. Välillä enemmän ja vähemmän. Piian koira on koulutettu toimimaan ruoskan kanssa ja erilaisissa tempuissa mukana. Piia on ratasastanut nurempana useita vuosia koulua ja esteitä mutta Amerikassa vuonna 2014 iski kipinä erilaiseen ja perusteelliseen kouluttamiseen hänen asuessaan host-vanhempiensa nuorten hevosten ja erilaisten ongelmahevosten kouluttamiseen erikoistuneessa paikassa. Täällä mukaan kuvioihin astui myös western ja askellaji hevoset. Myöhemmin sirkuksen kautta vuonna 2016 Piia löysi whip crackingin ja muutamaa vuotta myöhemmin hän päätyi lajin koulutukseen Anthony De Longisin tilalle. Anthony on kuuluisa Hollywood stunt kouluttaja, näyttelijä ja ohjaaja. Hän on erikoistunut pehmeään whip cracking tyyliin ja siihen miten hevoset totutetaan välineeseen ja miten sen selästä käsin temppuja voi tehdä. Näillä opeilla Piia on päässyt pitkälle. Nyt pääset kuulemaan ja koemaan miten myös sinä voit lähteä näitä asioita harjoittelemaan ja miten ne on mahdollista toteuttaa hevosen kanssa. Vaikka et hevostelisi voit hyvin osallistua kurssille ja kokeilla miten homma toimii. Kurssilla ei ole paikalla hevosia mutta Piialta voi myös pyytää konsultaatiota ja apuja hevosten kouluttamiseen lajin harrastamisen pariin.
Ruoskalla ei siis ole tarkoitus osua hevoseen tai satuttaa sitä joten laji vaatii taitoa ja tarkkuutta käsittelijältä.
Varustukseksi mukaan kurssille. sisätennarit, pitkähihainen paita ja housut. jos olet herkkä äänille ja kaiulle niin korvatulpat.
Tässä näet miten myös koiran kanssa voi treenata lajia! 😊
https://www.instagram.com/p/CJa-jkvhgls/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Muista tutustua studion ohjeisiin ja sääntöihin:
www.piagrina.fi/tunnit/saannot/
www.piagrina.fi/tunnit/ohjeistus